Zvyšovanie úrovne kaviarenských služieb

Segafredo Zanetti sa zasadzuje o zvyšovanie úrovne kaviarenských služieb

Spoločnosť Segafredo Zanetti si zakladá na tom, že dohliada na kvalitu svojej kávy od jej pestovania až po výslednú šálku espressa. Významný podiel na vytváraní slovenskej kávovej kultúry má tak Segafredo nielen vďaka distribúcii svojej kávy do reštaurácií, kaviarní a domácností, ale i vďaka svojej aktivite na poli vzdelávania. Od roku 2017 prevádzkuje Segafredo na Slovensku Školu kávy - Scuola di Barista, v ktorej organizuje kurzy pre profesionálnych baristov. 

Škola kávy je určená najmä baristom, či už začínajúcim, ktorí sa svojmu remeslu len učia, alebo tým, ktorí už majú určité skúsenosti a chcú sa v príprave kávy zdokonaliť. Kurzy v Škole kávy teda využívajú primárne kaviarne na školenie svojich baristov. Školu kávy si ale obľúbili i firmy, ktoré ponúkajú kurzy ako benefit pre svojich zamestnancov alebo ako teambuilding.

Kurzy oboznámia účastníkov s kávou ako so surovinou, s postupmi prípravy jednotlivých kávových nápojov i s údržbou kávovaru či s etikou práce baristu. Nadstavbou pre tých, ktorí už prípravu kávy ovládajú, sú potom špeciálne kurzy Latte Art zamerané na penenie mlieka a možnosti dekorácie pred servírovaním kávy. Kurzy vedú certifikovaní baristi. Certifikácie SCA sú potvrdením profesionálnych kompetencií tímu Segafredo, ktoré ďalej odovzdáva na svojich baristických kurzoch.

Škola kávy Segafredo - Scuola di barista sa nachádza v Prievidzi a v Bratislave.  Tento koncept sa stretol u zákazníkov Segafredo s úspechom, preto sa školiace centrá rozrástli na dve. Obe Školy kávy sú určené profesionálnym baristom partnerskej siete zákazníkov spoločnosti Segafredo.

Tento web používa k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Potvrdením súhlasíte s použitím. v poriadku ďalšie informácie