Espresso = zdravá káva

Espresso je emulzia, ktorá vznikne prepojením častíc olejnatých aromatických látok obsiahnutých v kávových zrnách a horúcej vody.

Pri príprave espressa dochádza k spojeniu kávy a vody iba po dobu 20-25 sekúnd a za túto chvíľu sa do šálky vylúhujú len aromatické, zdraviu prospešné látky a časť obsahu kofeínu. 


Zdravé espresso vznikne vtedy, ak je pripravené podľa stanovených pravidiel. Jedno z nich teda je, že voda preteká kávou 20 - 25 sekúnd. Na videu sa môžete pozrieť, aké sú ďalšie pravidlá.

Segafredo Zanetti je jedinou spoločnosťou na svete, ktorá používa stále rovnaký princíp na prípravu svojho espressa: vyberá najlepšie odrody zŕn Arabica a Robusta, ktorá pochádza z jedného, úzko kontrolovaného pásma.

Espresso je umenie maliara v miešaní farieb, symfónia hudby s mnohými prvkami orchestra. Podľa filozofie Segafredo Zanetti je espresso porovnateľné s francúzskym šampanským.

Tento web používa k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Potvrdením súhlasíte s použitím. v poriadku ďalšie informácie