Tlačová správa

Segafredo partnerom tímu Trek v najvyššej cyklistickej súťaži World Tour.

Praha X. januára 2016 - Spoločnosť Segafredo Zanetti sa stala významným partnerom amerického cyklistického tímu Trek. Spojenie tímu Trek Factory Racing a spoločnosti Segafredo bolo oznámené na tlačovej konferencii v decembri 2015 v talianskom meste Treviso, v ktorom spoločnosť Segafredo Zanetti sídli. Od 1. januára 2016 jazdí pretekári za nový tím s oficiálnym názvom Trek-Segafredo.

"Keď som bol dieťa, môj otec ma brával na preteky Giro d'Italia. Bol som tak ohromený a fascinovaný, že som si od tej doby hovoril, že skôr či neskôr budem cyklistiku podporovať a teraz tento sen vďaka stajni Trek realizujem. Som presvedčený, že spoločne dosiahneme významných úspechov," uviedol Massimo Zanetti, prezident spoločnosti Massimo Zanetti Beverage Group, do ktorej značka talianskej kávy Segafredo Zanetti patrí. Joe Vadeboncoeur, viceprezident tímu Trek Bicycle dodal: "Každý, kto jazdí na bicykli vie, že sa k sebe káva a cyklistika skvele hodia. Vítame Segafredo do tímu a tešíme sa na spoločné pretekanie v nadchádzajúcich rokoch."

Stajňa Trek-Segafredo momentálne reprezentuje 27 pretekárov zo 14 rôznych krajín s jedným spoločným cieľom - zvíťaziť. Od začiatku januára sa už uskutočnilo niekoľko pretekov. Medzi prvé úspechy novo pomenovaného tímu Trek-Segafredo sa zaradilo prvenstvo Jacka Bobridge v cestnom závode austrálskeho šampionátu. Ďalším úspechom je druhé miesto cyklistu Giacomo Nizzola v prvom závode sezóny cyklistickej súťaže World Tour. Závod na 51 kilometrov s názvom People's Choice Classic sa išiel v Adelaide v Austrálii.

Partnerstvo umožní novo pomenovanej stajni Trek-Segafredo ďalší rast. Napríklad nové profesionálne dresy pretekárov boli navrhnuté špičkovými návrhármi. Na dresoch pretekárov pribudlo logo Segafredo, ktoré je v rovnakých farbách ako farby stajne. Jednou z noviniek pre tohtoročnú sezónu sú kolesá pre každého pretekára vo farbách podľa jeho národnosti. Pretekári jazdia na bicykloch značky Domane prispôsobených pre jazdu na starých dlažobných kockách, ultra ľahkých bicykloch značky Émonda určených do hôr a na najrýchlejšom bicykli na planéte - SpeedConcept 9 Series. Zároveň majú k dispozícii model najpopulárnejšieho cestného závodného bicykla Madone. Cestný bicykel Madone nastavilo vďaka dokonalému aerodynamickému dizajnu a jazdným vlastnostiam nový štandard. Navyše sú na bicykli integrované nové technológie, ktoré dolaďujú jeho aerodynamickosť a rýchlosť k dokonalosti. Či už v horách, na cestách alebo v drsnom teréne, všetky bicykle a celá stajňa Trek-Segafredo sú pripravení na boj o víťazstvo.

Káva povzbuzuje při sportu i v běžném životě.

Trek a Segafredo úzce spolupracují na českém trhu.

Segafredo - oficiálny dodavateľ kávy na Giro d´Italia.