Praženie

Praženie je umenie, ktoré vyžaduje veľké skúsenosti. Spoločnosť Segafredo Zanetti vyvíja vlastný štýl praženia kávy na základe neustáleho výskumu a technologických inovácií v kombinácii so starými benátskými technikami predávanými z generácie na generáciu.


Po celom svete vlastní Segafredo celkom 15 pražiarní, kde praží zelenú kávu a kontroluje tak veľmi dôležitú časť výroby kávy. Najcennejším človekom v pražiarňach je vždy degustátor, ktorý zaručuje konzistentnú chuť pre každý druh kávy.

Zrná sa pražia pri teplote 220 °C po dobu asi 20 minút.

Počas praženia stratia zrná asi 20% svojej váhy a zhruba o 60% zväčšia svoj objem.


prazenie kavovych zrn v praziarni kavy

Tento web používa k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Potvrdením súhlasíte s použitím. v poriadku ďalšie informácie