Správne espresso

Espresso sa pripravuje spôsobom, ktorý najviac vyzdvihne chuť a arómu kávy. Príprava dobrého espressa je skutočné umenie. Riaďte sa nasledujúcimi pravidlami:





 

1) Kvalita vody:

Kvalita vody má výrazný vplyv na kvalitu kávy. Je to zásadná vec pre prípravu espressa. Voda musí prejsť správnou úpravou v zmäkčovači. Až potom káva získava na sile a zároveň sa tak chránia súčiastky kávovaru, neukladá sa v ňom vápnik.

2) Správne dávkovanie:

Optimálne dávkovanie na jednu šálku činí minimálne 7 gramov kávy.

3) Správna príprava:

Optimálne množstvo správne pomletej kávy vložte do páky a kávu primerane stlačte. Pred nasadením páky cez hlavu kávovaru pustite prehriatu vodu. Nasaďte páku do hlavy kávovaru a okamžite začnite kávu pripravovať.

 

4) Správna doba prípravy:

Správne talianske espresso musí tiecť rovnomerne a plynule po dobu cca 20 sekúnd. Ak tečie príliš rýchlo, musíte zjemniť mletie. Vyvarujte sa príprave veľkého "slovenského espressa",, pretože sa do kávy dostávajú triesloviny, ktoré zaťažujú organizmus. Cieľom je káva plná olejnatých aromatických látok.

 

5)  Dôsledná starostlivosť:

Použitú kávu vysypte do odpadovej nádoby. Viac o starostlivosti o kávovar sa dozviete v častiach Kávovar - denné povinnosti a Čistenie kávovaru, v sekcii Povinnosti baristu.

Tento web používa k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Potvrdením súhlasíte s použitím. v poriadku ďalšie informácie